Snelle internetverbinding voor scholen

Scholen maken steeds meer gebruik van internet. Bijvoorbeeld om leerlingen passend onderwijs aan te bieden of om in de klas met digitale lesmethoden te werken. Een goede en snelle internetverbinding is dan een voorwaarde.

Maar wat als het internet te traag is om mee te werken?

De aanleg van nieuwe kabels, zoals glasvezel, is niet altijd mogelijk of gewoonweg te duur. Dit is waar Geuzenet u te hulp schiet! Geuzenet kan een snelle internetverbinding leveren, op elke locatie. U hoeft dus geen hoge investeringen te doen in nieuwe verbindingen om modern digitaal onderwijs aan te kunnen bieden!

Dit doen wij door middel van het 4G netwerk, dat wordt omgezet naar een vaste verbinding. We halen dus het snelle internet uit de lucht, naar binnen. Zo kunnen wij locaties bereiken waar anderen dat niet kunnen.

Een Geuzenet-aansluiting bevat:

outdoor 4G modem
router/switch
installatie
monitoring en beheer op afstand
onbeperkt data per maand
geen snelheidslimiet
vanaf 3 maanden
tevredenheidsgarantie

“Een snelle internetverbinding is in het hedendaagse onderwijs onmisbaar. Kinderen moeten op school optimaal gebruik kunnen maken van de digitale werk- en leeromgeving. Via het internet hebben kinderen toegang tot onuitputtelijke hoeveelheid informatie. Zonder dit zouden we de kinderen te kort doen. Het is immers onze taak alle leerlingen optimaal voor te bereiden op de maatschappij en hun leven in een snel veranderende wereld.”

– Jos Koopman van basisschool Eben Haezer in Goedereede

Geuzenet heeft twee van onze scholen voorzien van snel internet. Op deze locaties was glasvezel veel te duur. De digitalisering in het onderwijs gaat erg snel en zonder goed internet zou er een groot probleem ontstaan. Als we alle leerlingen in het PO willen voorzien van hetzelfde niveau van onderwijs is het ook van belang dat elke school de digitale voorzieningen optimaal kan gebruiken. We willen immers niet dat het ene kind beter onderwijs krijgt dan het andere kind, alleen maar omdat er een verschil is in kwaliteit van internetverbindingen.

– Rein Kroon van Stichting Proo

Geuzenet maakt snel internet mogelijk

Het kan toch niet zo zijn dat er nog plekken in Nederland zijn waar snel internet onmogelijk is?

Vanuit die visie is Geuzenet aan de slag gegaan met een pilot. De oplossing die we voor ogen hadden? Snel internet door de lucht. In Nederland is de dekking van het mobiele netwerk namelijk vele malen groter dan die van het glasvezelnetwerk. Om dit snelle internet uit de lucht naar binnen te halen werken wij met outdoor units. Verschillende mobiele ontvangers en outdoor units zijn getest, om uiteindelijk tot een uniforme oplossing te komen die overal werkt.

We leveren dus vaste internetaansluitingen via de 4G (en straks 5G) mobiele netwerken in Nederland. Hiermee is snel internet voor iedere ondernemer overal beschikbaar. Zonder hoge investeringen of langdurige projecten.

Onze klanten worden voorzien van een goede zakelijke internetaansluiting wanneer de snelheid van de reguliere internetlijn ontoereikend is om normaal te kunnen werken. Onze internetverbinding kan voor elk bedrijf afzonderlijk worden aangelegd waardoor vraagbundeling of gezamenlijke investeringen niet nodig zijn. Ieder bedrijf krijgt een installatie die is aangepast op de behoefte van de onderneming.

Wij werken met een overzichtelijk abonnement tegen vaste tarieven. De apparatuur, het datagebruik en het beheer zijn inclusief. Evenals het Geuzenet-team dat 7 dagen per week voor u klaar staat.

Informatie aanvragen

  Uw school en de locatie

  Uw contactgegevens

  Heeft u nog wensen of vragen?

  Snel internet zonder glasvezel!

  Als uw internet (te) langzaam is en de snelheid niet verhoogd kan worden, zijn er in principe twee oplossingen: glasvezel of draadloos.

  Glasvezel is vaak kostbaar en de aanleg duurt lang. Er zijn meerdere glasvezelinitiatieven in Nederland maar die richten zich vaak op de particuliere markt en bieden weinig tot geen duidelijkheid over opleveringsdata. Als bedrijf moet u dan nog “uzelf aansluiten” op het glasvezelnetwerk en dat vraagt vaak om een flinke investering.

  Het alternatief, draadloos internet, is direct leverbaar in heel Nederland en vraagt geen grote investeringen. Geuzenet levert deze oplossing via de 4G (en straks 5G) netwerken in Nederland.

  Door middel van een outdoor unit op locatie, een kabel naar binnen en een router/switch, wordt u voorzien van een internetverbinding zoals u hem kent, maar dan vanaf boven in plaats vanuit de grond. Hiermee kunnen wij dus elke locatie voorzien van een snelle internetverbinding. We installeren alles: antenne, apparatuur, kabels en eventueel Wi-Fi en leveren het gebruiksklaar op. Mocht zich een keer een storing voordoen, dan is dat ons probleem en lossen wij het voor u op!